Angus House Farm Badge

BLACK Angus

Rasa Aberdeen Angus este una dintre cele mai populare rase de bovine de carne, fără coarne, cu blana de culoare neagră sau roșie, uniformă și un corp compact. Vitele din rasa  Angus sunt populare printre crescătorii de animale datorită ușurinței cu care pot fi crescute, dar și datorită calității si cantității mari de carne produsă.

Istoria Rasei

Aceasta rasa și-a căpătat denumirea după numele orașului Aberdeen și este cunoscută și drept Aberdeen Angus. Este una dintre cele mai populare rase de vite crescute pentru producția de carne. Creată în Scoția, în secolul al XVIII-lea prin ameliorarea vitelor locale, Aberdeen Angus are în prezent o arie mare de răspândire în întreaga lume. Culoarea neagră sau roșie și lipsa coarnelor o face ușor de recunoscut.

Tipuri de angus

Ce este diferit

Carnea de vită  Angus este una deosebită și asta datorită faptului că este marmorată ideal: modul în care grasimea se regăsește în masa musculară face această carne de neegalat. Acesta este și motivul pentru care multe restaurante de top o preferă: marmorarea îi conferă aroma deosebită, bogată, iar carnea se menține frageda pe parcursul gătitului, mai ales la prepararea cărnii la temperaturi foarte mari.

Beneficiile

carnii

Carnea de vită  Angus și-a câștigat popularitatea în rândul nutriționiștilor datorită conținutului bogat de proteine (peste 20 de grame de proteină la 100 grame de carne), dar și aportului de aminoacizi esențiali care sunt necesari organismului nostru. Tot datorită proteinelor de calitate carnea de vită Angus este recomandată în alimentația copiilor pentru o dezvoltare mai sănătoasă și vârstnicilor pentru a nu pierde așa ușor din rezistență și masa musculară.

Ceafa A lake surrounded by mountains

Ceafa de vită vine din sfertul anterior. Formată din părți ale gâtului, omoplatului și brațului superior, mandrina de vită produce bucăți de carne tari, dar foarte aromate.

Chunk
coasta Photograph of a forested coastline, with mountains beyond

Obținută din partea superioară a secțiunii centrale a coastei – în special a șasea până la a douăsprezecea coastă – tăietura primară de coastă de vită este folosită pentru friptura tradițională de coaste. Este, de asemenea, sursa delicioasei fripturi de coastă, precum și a clasicului entricot francez.

Rib
Fleaca Photograph of a forested coastline, with mountains beyond

Fleica de vită poate fi gătită la grătar. Deoarece are fibre musculare dure, poate deveni și mai tare dacă este prea gătită, așa că trebuie gătită cu grijă.

Flank
Piept Photograph of a forested coastline, with mountains beyond

Pieptul de vită este una dintre cele mai aromate bucăți de carne, deși este tare și trebuie gătit în mod corect. Este, de asemenea, o bucată de carne de vită moderat grasă, dar aceasta poate funcționa în avantajul tău, deoarece devine o perfecțiune suculentă.

Plate
cap de piept Photograph of a forested coastline, with mountains beyond

Este o bucată de carne de vită luată din pieptul de vacă sub primele cinci coaste din spatele blatului. Conține mușchii pectorali ai vacii, care susțin cea mai mare parte a greutății animalului.

Brisket
Rasol Photograph of a forested coastline, with mountains beyond

Coada de vită este piciorul coapsei animalului. Fiecare parte a cărnii de vită are două tulpini, una în sfertul anterior și una în sfertul posterior. Este o carne extrem de dură și plină de țesut conjunctiv, însă delicioasă în mâncăruri precum Osso Buco.

Shank
vrabioara Photograph of a forested coastline, with mountains beyond

Mușchiul de vită este o altă secțiune mare a carcasei care merge de la a 13-a coastă până la osul șoldului și de la coloana vertebrală până la flanc (sau burtă).

Sirloin
pulpa Photograph of a forested coastline, with mountains beyond

Tăierea primară rotundă de vită constă în principal din piciorul din spate al vitei sau altfel spus, pulpa. Mușchii rotunzi sunt destul de slabi, dar sunt și duri, deoarece piciorul și crupa fac mult exercițiu.

Round
antricot Photograph of a forested coastline, with mountains beyond

Trecând la tăieturile primare de vită din sfertul posterior sau din spatele animalului, mușchiul scurt este locul în care găsim cele mai dorite bucăți de carne. Acestea includ fripturi T-bone și porterhouse.

Loin