5 minute

Cum A Ajuns Black Angus O Carne Foarte La Moda

Avându-și originea în Scoția, Black Angus este cea mai populară rasă de vită din SUA, dar și din Europa și Australia. Asociația Americană Angus apreciază că „rasa Angus este superioară în marmorare față de toate celelalte rase de carne de vită. ” Este exact ceea ce ar spune o asociație dedicată unei anumite rase de bovine despre vaca lor preferată, dar chiar și Enciclopedia Britannica notează că rasa posedă un „corp compact și cu întărire scăzută, calitate fină a cărnii” și că „Angus este o rasă de carne de vită de cel mai înalt rang, iar de ani de zile vitele Angus pur-sânge sau încrucișate cu alte rase au ocupat locuri fruntașe, de onoare, la expozițiile de top din Marea Britanie și Statele Unite.” Micile vaci negre sunt, de asemenea, destul de rezistente, fiind crescute pentru a rezista iernilor reci din Scoția.

Carnea de vită Angus este populară din atât de multe motive, însă unul dintre cele mai importante este frăgezimea și aroma excelentă, care au mult de-a face cu modul în care este distribuită grăsimea bovinelor Angus.

Rasele de vite își poartă grăsimea în două moduri: într-un strat exterior gros sau marmorată (în bucăți minuscule/fâșii) pe toată suprafața cărnii. Carnea de vită marmorată este de preferat cărnii de vită stratificate, deoarece grăsimea marmorată se topește pe măsură ce se gătește, făcând friptura finită umedă, aromată și fragedă. Din acest motiv, marmorarea este modul principal în care oamenii judecă calitatea cărnii de vită, așa cum se vede atât pe scara USDA pentru carnea de vită hrănită cu cereale (Select, Choice, Prime) cât și pe scara Kobe Beef.

Pe de altă parte, și vitele Wagyu (aka vite Kobe) sunt, de asemenea, predispuse să aibă grăsime bine marmorată, de fapt mult mai multă marmorare decât poate orice altă rasă. Această marmorare extremă face carnea de vită Kobe ultra fragedă și ultra umedă, cu o aromă de unt foarte bogată.

Ce este special la carnea de vită Black Angus?

Vitele de acest tip trebuie să treacă mai multe teste pentru a se califica drept Black Angus în timp ce sunt în viață și, odată ce devin hrană, carnea trebuie să îndeplinească un standard ridicat de calitate. Acest lucru asigură că toată carnea este de înaltă calitate.

  • Introducerea cărnii Black Angus în burgeri

Povestea adevărată: carnea Black Angus a câștigat o expunere și popularitate masivă când a fost introdus ca burger în meniul australian McDonald’s. A venit într-un moment în care restaurantele din toată țara încercau să atragă clienții cu gusturi mai exigente, dorind să compenseze mișcarea înfloritoare a burgerului gourmet, care s-a concentrat pe chiftele de vită de înaltă calitate din soiurile Angus și Wagyu.

Dar poziția recunoscută a lui Angus ca o carne mai mult „exclusivistă” sau de înaltă calitate i-a asigurat un loc atât în inimile australienilor, cât și a pofticioșilor din Europa sau SUA, iar popularitatea sa a crescut prin această expunere. De atunci, carnea de vită a fost sinonimă cu burgeri, fiind copiată în fripturi și pub-uri din toate țările.

  • Sunt bune fripturile Black Angus?

Fripturile Angus sunt delicioase dacă sunteți un consumator de carne. Sunt cunoscute pentru marmorarea fină, care le face de obicei mult mai fragede, suculente și aromate decât carnea altor rase de vite. Totuși, acest lucru depinde și de dacă este etichetat prime, choice sau select. Prime, sau „Certified Angus Prime”, este cea mai bună calitate pe care o puteți găsi și îndeplinește o listă lungă de standarde ale Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA).

  • Este carnea de vită Black Angus sănătoasă?

Carnea de vită nu este cea mai sănătoasă sau mai slabă carne pe care o poți consuma prin orice mijloace, dar asta nu înseamnă că o friptură de carne roșie nu poate fi consumată ocazional cu moderație. Marmorarea din Black Angus are ca rezultat un conținut ridicat de grăsimi și nu este mai hrănitoare decât altă carne de vită. Cu toate acestea, multe bovine Black Angus certificate sunt crescute în mod natural și sunt hrănite cu iarbă, ceea ce îmbunătățește calitatea cărnii.

  • Este carnea de vită Black Angus mai scumpă?

Prețurile pentru carnea de vită Angus sunt cu cel puțin 10% mai mari decât cele ale altor cărni de vită, ceea ce înseamnă că este de calitate superioară. Adevărul este că Angus nu este un tip de tăietură de carne de vită, în sine, ci este pur și simplu numele rasei de vite din care provine carnea de vită, cum ar fi japonezul Wagyu sau Kobe.

  • Pentru ce sunt cunoscute vitele Black Angus?

Mulți oameni recunosc aceasta rasă după blana lor neagră neclară (care acoperă mai mult de jumătate din corp). Rasa este cunoscută și de fermieri pentru că este o rasă consistentă și adaptabilă, precum și pentru că are instincte materne excelente.

  • Sunt vacile Black Angus prietenoase?

Unele pot fi prietenoase, dar rasa a fost dezvoltată pentru producția de carne și, spre deosebire de vacile de lapte, nu sunt manipulate zilnic de oameni. Vitele Hereford sunt mult mai cunoscute pentru că sunt una dintre cele mai calme și mai docile rase de carne.