Cum Sunt Crescute Vacile Black Angus In Ferma Noastra
Creșterea vitelor Black Angus este foarte populară, mai ales în Europa. Este rasa de vite utilizată în mod obișnuit în Europa și Australia. Este o rasă populară de vite, care este crescută în principal pentru producția de carne.
Vitele Black Angus au fost dezvoltate din bovine originare din Aberdeenshire și Angus din Scoția. Rasa este cunoscută și sub numele de Aberdeen Angus în cea mai mare parte a lumii, unde sunt disponibile, rasa fiind dezvoltată la începutul secolului al XIX-lea.
Vitele Angus au o culoare naturală roșie sau neagră. Culoarea nativă a acestei rase este negru, dar mai recent au apărut și roșii. Vitele Red și Black Angus sunt considerate două rase separate în Statele Unite. Dar aceste 2 rase sunt înregistrate în aceeași carte genealogică în Regatul Unit.
Astăzi, creșterea vitelor Angus este populară, iar rasa este disponibilă în multe țări din întreaga lume. Sunt rase de bovine de carne și crescute în principal pentru producția de carne. Deci, creșterea comercială a bovinelor Angus va fi o afacere bună și profitabilă pentru oricine o alege.
Cum să începi creșterea bovinelor Angus
Vitele Black Angus sunt foarte puternice și rezistente, în principal din cauza mediului lor nativ. Acestea pot supraviețui iernii scoțiene, care este de obicei aspră, cu ninsori și cu furtuni. Deci, începerea unei afaceri comerciale de creștere a vitelor Angus va fi relativ ușoară.
Avantajele resurselor naturale pentru fermierii români sunt în primul rând pășunile neexploatate și resursele naturale de apă ale țării. Creșterea vacilor care alăptează este foarte ușor de practicat în România, având în vedere suprafețele mari de pășuni disponibile.
Prin urmare, rasa Black Angus este ideală și bine adaptată pajiștilor din această zonă, cu un randament foarte bun de carne de vită în mod natural, cu hrană suplimentară minimă. Rasa Angus se adaptează cu ușurință la climatul balcanic și este rezistentă atât la frig, cât și la căldură intensă. Chiar și așa, există încă unele condiții care trebuie îndeplinite pentru hrana eficientă, mai ales pe frig extrem.
Hrănirea vițelor Black Angus
Dacă în cazul vitelor Black Angus hrănirea acestora este un proces mai clar, având la dispoziție atât pășunile propriu-zise, cât și fâneața sau tainul pentru sezonul rece, în cazul vițeilor procesul trebuie să înceapă treptat. În primele zile, fermierii trebuie să depun un efort constant pentru a-i obișnui pe viței să se hrănească singuri, departe de vaci.
O metodă de succes este aducerea în curte atât a vacilor, cât și a vițeilor. Vacile pot fi trase într-un padoc alăturat, în timp ce vițeii sunt hrăniți în imediata apropiere cu fân și cereale. Un furaj temporar al vițeilor este instalat în poartă, astfel încât vițeii să se poată muta înapoi la vaci. Poate fi necesar să repetați acest lucru timp de câteva zile, până când vițeii se obișnuiesc să se miște înainte și înapoi.
În cazul în care se folosește o incintă separată în padoc, pot fi hrănite atât vacile, cât și vițeii, până când vițeii se obișnuiesc să vină la locul lor.
O metodă similară poate fi folosită pentru a duce vițeii pe o pășune. Pot fi mutate atât vacile, cât și vițeii pe o pășune pentru o perioadă scurtă de timp în primele zile. Apoi viței pot fi plasați peste poartă și vitele mutate ulterior. Unii viței se vor deplasa către hrană și îi vor atrage treptat pe ceilalți. Din nou, procesul ar putea fi accelerat prin utilizarea fânului sau a cerealelor de fiecare parte a pentru a-i atrage. Odată ce majoritatea vițeilor vin singuri la hrană, puteți crește nivelul de cereale. Este foarte important însă ca hrănirea să fie la aceeași oră în fiecare zi. Cu toate acestea, dacă vițeii așteaptă și nu vor pășuna, hrănirea poate fi distanțată la fiecare două zile. Un auto-hrănitor ar trebui introdus numai atunci când vițeii sunt obișnuiți cu hrana sau atunci când sunt hrăniți cu o rație mixtă cereale/fân.
Ce îngrijiri primesc vacile Black Angus în România
Dată fiind originea acestei rase, vitele Black Angus au parte de o acomodare foarte ușoară în România. Fiind obișnuite cu iernile cumplite din Scoția, vacile Black Angus se adaptează rapid climatului din România care nu depășește temperaturile minime și maxime cu care ele sunt obișnuite: -40 și +40 grade Celsius.
Acesta este și motivul pentru care principalul obiectiv al fermierilor noștri este asigurarea unui habitat natural cât mai bun, cu pășuni natural nutritive. Dar asta nu înseamnă că animalele nu au nevoie și de un spațiu acoperit, special amenajat. Fertilitatea acestei rase este una ridicată, iar fătările nu întâmpină complicații în majoritatea cazurilor. Însă amenajarea unui spațiu special pentru acest proces este necesară. Mai mult decât atât, vacile din Black Angus au o tendință în a căuta adăpost. Chiar dacă la origine este vorba despre o rasă semi-salbatică, dacă interacțiunea cu oamenii lipsește cu desăvârșire, animalele vor căuta un adopost în care să se simtă în siguranță, chiar dacă condițiile meteo nu o impun.
De ce să alegi ferma noastră
Un randament ridicat într-un sistem extensiv de creștere a bovinelor necesită, pe lângă o tehnologie de producție adecvată, și o genetică adecvată. Prin urmare, provocarea este o producție eficientă de carne de vită premium, bazată pe pășuni. La ferma noastră, executăm constant teste de performanță pe lângă testele standard și folosim metode de selecție suplimentare, cum ar fi măsurarea cu ultrasunete a zonei mușchilor ochiului și proceduri de testare genetică privind sensibilitatea, marmorarea și hrana eficientă a bovinelor.