Black Angus Carnea De Vita Cea Mai Apreciata
5 minute

De Ce Este Carnea De Vita Black Angus Cea Mai apreciata?

Știm deja că vitele Angus sunt speciale în comparație cu alte rase, dar cum se compară carnea lor cu carnea de la alte rase? Să vedem dacă într-adevăr carnea de vită Angus este cu adevărat demnă de popularitatea pe care a căpătat-o.

Standardele certificate Angus Beef au fost dezvoltate în 1978 pentru a indica un anumit nivel de marmorare, fragezime, vârstă și culoare pentru carnea care s-a calificat pentru eticheta Angus Beef. Carnea de vită Angus este cunoscută pentru carnea sa fin marmorată, ceea ce înseamnă că grăsimea este răspândită uniform pe bucata de carne. Această trăsătură marmorată a bovinelor Angus creează de obicei o carne mai fragedă, suculentă și mai aromată decât alte rase.

 

Originea certificată

Chiar dacă a început să fie folosită din ce în ce mai des, ”Angus” nu este doar o denumire la modă sau vreun șiretlic de marketing. Termenul Angus nu implică doar faptul este o carne de vită organică, naturală sau de o calitate mai mare decât orice alt tip de carne de vită. Angus este numele rasei de vite care a fost crescută în mod specific din bovine indigene din Scoția de către un bărbat pe nume Hugh Watson la mijlocul secolului al XIX-lea. Se crede că aproape toate vitele Black Angus vii astăzi au provenit din rezultatele încercărilor lui Watson de a maximiza răspândirea acestor animale. În anii 1870 aceste vite au fost aduse în Statele Unite, iar în anii 1880 a fost fondată Asociația Americană Angus. Este una dintre cele mai longevive rase de vite din istoria agriculturii. Vitele Angus sunt crescute în întreaga lume, iar numărul mare de animale Angus existente oferă o plajă imensă de genetică disponibilă. Acest lucru permite rasei să răspundă la noile provocări, dar și cerințelor comerciale din prezent.

 

Hrănirea și îngrijirea atentă a vitelor

Vitele Pure Black Angus sunt hrănite cu iarbă fără nicio urmă de utilizare a antibioticelor. Din punct de vedere genetic, rasa pură Angus este cunoscută pentru producerea de bovine de carne care au viteze excelente de marmorare și de creștere, cu cea mai înaltă calitate a cărnii de vită care rezultă, fiind foarte aromată și ușor de prăjit, fript sau de gătit pe grătar. Această rasă pură de vite se maturizează rapid, fără hormoni de creștere sau tratamente cu antibiotice. Cele mai bune turme de Black Angus sunt produse astăzi în Scoția, Australia, Noua Zeelandă, Chile și Argentina. 

Mai mult, fermierii dedicați creșterii de vite Angus au grijă să creeze un mediu de viață sănătos, liniștit și atrăgător pentru turmele lor de vite, astfel că taurii și vacile cu pedigree de primă calitate ale turmelor sunt mai productivi și mulțumiți. Pe măsură ce sosesc mai mulți viței nou-născuți sănătoși, turma crește în dimensiune și mai multă carne de vită de cea mai bună calitate care se poate obține este produsă pentru piața de consum.

Marmorare superioară

Calitatea superioară a cărnii de vită Angus provine din marmorarea, frăgezimea, textura și aroma sa excelentă. Vei recunoaște „marmorarea” ca fiind micile pete albe împrăștiate pe o bucată de carne de vită. Marmorarea își ia numele de la… ai ghicit, faptul că arată ca un model de marmură.

Deoarece cresc mai repede decât alte rase, vitele Angus au o cantitate mare de grăsime intramusculară sau grăsime găsită între fibrele musculare. Această distribuție intramusculară a grăsimii denumită marmorare, este asociată cu frăgezimea, suculenta și aroma cărnii de vită. O bucată de friptură cu marmorare ar fi considerată calitate superioară în comparație cu o friptură cu mai puțină marmorare. Înseamnă asta că Angus este superior unei bucăți mai slabe de carne de vită non-Angus? Nu neapărat, cu excepția cazului în care este etichetat în mod specific drept „Carne de vită Angus certificată”.

Marmorarea este de fapt o incrustație naturală de grăsime. Când această grăsime este distribuită uniform în carne, crește calitatea generală a consumului și face carnea mai suculentă și mai aromată. Carnea de vită Angus certificată este marmorată perfect adică distribuită uniform pe suprafața cărnii, iar acest lucru creează o aromă delicioasă, fragedă și bogată.

Gustul deosebit

Fripturile Black Angus sunt delicioase, dacă îți place carnea de vită. Ceea ce face carnea de vită Black Angus atât de cunoscută și aprecită este granulația fină, ceea ce le face în mod normal mai fragede, suculente și aromate decât alte rase de vită. 

Este, de asemenea, una dintre cele mai bune alegeri pentru carnea de vită la grătar, dar și pentru diferite tipuri de fripturi sau burgeri. Există diferite niveluri de calitate, dar și de gătire, așa că este important să alegeți inspirat temperatura și tipul de gătire al acesteia. Însă datorită marmorării sale uniform distribuite, carnea de vită Angus ajunge să aibă un gust deosebit dat fiind că în timpul gătirii grăsimea se topește și permite o preparare uniformă, păstrând in același timp aroma bogată și frăgezimea inconfundabilă.

Carnea Black Angus conține puțin mai multă grăsime decât alte rase, dar nu în cantitate suficientă pentru a afecta dieta în mod semnificativ. Din punct de vedere nutrițional și al sănătății este la fel ca orice altă carne de vită. Dacă aveți vreo interdicție de a mânca carne de vițel, se aplică și cărnii de vită Black Angus.